De zaak evolueerde mee met de fiets.

In 1938 startte Louis Poleunis zijn fietsenzaak in de Lippenslaan te Knokke. Het waren moeilijke jaren door de gespannen economie. Als commandant van de Burgerwacht en luitenant van het geheim leger in Knokke werd hij genoodzaakt de zaak te sluiten tot na WO II. Na de oorlog werden de zaken hernomen.

Na jaren ervaring werd de winkel overgenomen door de tweede generatie. De kinderen veranderden de zaak en de naam. Cycles Rene Lampo zag het licht in 1968. De zaak bloeide dankzij een enorme inzet en wilskracht. In 1977 werd het gebouw aan de Lippenslaan afgebroken en verhuisde de zaak naar de Zoutelaan 21. De zaak evolueerde samen met de fiets. Van goedkoop transportmiddel veranderde het karakter van fiets naar ontspanning, sportief en gezond.

De modellen volgden elkaar op. Kleuren namen de plaats van het klassieke groen. Sinds 1 januari 1998 is de derde generatie van start gegaan. Onder de naam Cycles Van Dale - Lampo maken we er een eer van om de traditie voor vakbekwaamheid en kwaliteit verder te zetten. Sinds 10 juni 2005 is de zaak totaal vernieuwd en biedt de nieuwe winkel 600 vierkante meter fietsplezier. Ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan in 2013 gaan we terug naar onze roots en vormen we de naam om naar Cycles Lampo.

Het is vanaf 2016 dat Veronique Lampo en Vincent Herbots samen als zaakvoerders de toekomst van de fietswinkel verzekeren. Vincent is al meer dan 10 jaar werkzaam in de winkel en zal dan in de toekomst de zaak verder runnen. Maar dat is voor later... In 2018 zal de zaak 80 jaar bestaan. Hoe dit zal gevierd worden, dat zien we dan wel...

In 2018 vieren wij ons 80 jarige jubileum!
Cycles Lampo doet daarom enkele speciale acties... Stay tuned!


FREEHTML5.co Free HTML5 Template

FREEHTML5.co Free HTML5 Template

FREEHTML5.co Free HTML5 Template

FREEHTML5.co Free HTML5 Template